CARDAMOM – UN PLUS DE ENERGIE UNEI CESTI DE CAFEA
O cafea cu aromă de cardamom este exact ceea ce-mi trebuie într-o dupamiaza rece de toamna, când simt că am nevoie de un plus de energie. Nu trebuie decât să usuc la foc câteva păstăi  de cardamom, să scot bobiţele să le usuc bine si pe ele, sa le pisez bine, după care să le adaug la cafea înainte de a o pune la fiert.  Câteva păstăi -5-6-7  - la 250gr de cafea măcinată sunt suficiente pentru a avea un delicat iz de cardamon. Are un gust şi o aromă deosebită, un parfum intens,unic de care nu poţi să nu rămâi impresionat, ba mai mult, să te îndrăgosteşti.
Este folosit atat in bucătărie cat si ca remediu natural in diferite cazuri. Amintesc aici că se poate folosi in cazul in care dorim să inlăturăm mirosul neplăcut ce ni-l dă consumul de usturoi sau ceapă,  inbunătăţind si digestia in acelasi timp, si este deajuns să mestecăm doar cateva bobiţe, .

Si ce să mai zic. că acum la moda este o ceaşcă de cafea cu arome orientale. Cum să nu mă aliniez acestui trend? :)

Această combinaţie reuşită o regăsim în tradiţiile orientale, în faimoasa cafea turcească, cea arăbească sau în ceaiul iranian. Şi nu numai, acest condiment este folosit şi în bucătătrie, aroma sa prestandu-se  foarte bine şi în patiserie. Cardamomul face parte din amestecurile de condimente foarte folosite prin părţile Indiei, Chinei şi Iranului şi în general în zonele estice. Proprietăţile sale sunt diverse, folosit in ceaiuri, sub formă de uleiuri esenţiale sau pur si simplu in forma sa naturala, este un remediu naturist excelent, despre care am scris in mod detaliat in articolul Cardamomul verde si utilizarile sale.
Evident a trecut graniţele orientului şi a ajuns de ceva timp şi prin zonele noastre, ceea ce era şi firesc. Este cel mai cunoscut şi folosit în parte nordică a Europei, îl vom găsi prezent în bucătăriile tradiţionale ale Finlandiei şi Suediei.

Îl putem cumpăra în magazinele cu specific oriental, arăbesc sau chinezesc, dar eu vă propun metoda on-line, de unde am cumpărat şi eu 200 gr

Un articol oferit de InfoMix
Va astept la o cafea cu aroma de cardamom pe pagina mea Facebook  ;)IATĂ PLANTELE CELE MAI EFICIENTE ÎN PURIFICAREA ŞI OXIGENAREA AERULUI DIN CASĂ
A avea plante în casă îţi dă senzaţia plăcută de a fi constant în legătură cu natura, pe de altă parte culoare verde care umple spaţiile din casă, cunoscută în cromoterapie ca fiind culoarea care ajută la însănătoşire, ne da un plus de relax.--->CITESTE MAI DEPARTE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te si vei primi toate noutatile.

Deja vrei sa pleci ??? Aici gasesti cateva postari care au avut cele mai multe vizionari.