TERMOTERAPIA UN REMEDIU NATURAL


Ce este acest tip de terapie?


 Terapia cu căldură implică aplicarea de căldură în diverse moduri cu scopuri terapeutice.
 Terapia cu căldură este una dintre cele mai uzuale remedii naturale, non-farmaceutice și noninvazive soluții pentru ameliorarea durerii. Prin această terapie obținem un efect analgezic, sedativ, relaxant, stimulant al țesutului pe care este aplicată. Scopul acesteia  este, în general, obținerea vasodilatatiei care duce la reactivarea circulației sanguine, la un metabolism crescut, activează schimburi de nutrienți între diferite țesuturi și stimulează activitate secretorie a glandelor.


 Utilizarea căldurii în scopuri terapeutice este foarte veche. Grecii deja în secolul al  V-lea  au recurs la băi calde pentru a anula oboseala de după jocurile de gimnastică și innisiparea pentru a vindeca guta, în timp ce Hipocrate aplica băi calde pentru a combate durerea și pentru a consolida fracturile. După o perioadă de declin care a început odată cu apariția creștinismului și a durat pană în Evul Mediu, această practică fizioterapica, a fost re-evaluată și dezvoltată în continuare, supusă unor teste experimentale și observații clinice, dobandiind astfel valabilitate stiintifică.
Dacă este utilizată o căldură din surse externe (parafină, săculețe cu sare, sticlă cu apa caldă, perne electrice, băi de aburi, ) se referă la termoterapie exogenă;  în cazul în care căldura este produsă în interiorul organismului, cu echipament special (cu raze infraroșii, ultraviolete, radioterapie) ne referim la termoterapie endogenă.


 Eu am să va vorbesc de cea exogena, pentru mine un mod de a ocoli farmaciile, atunci când este posibil.
 Dar ca să evit termeni sofisticați, această terapie folosește căldura, indiferent de sursă, pentru a ameliora o durere. Dureri de spate, de burtă, premenstruale, de genunchi, de cap, umăr, musculare etc.
 Știm, că atunci când corpul nostru luptă cu un virus sau cu o bacterie, el își mărește temperatura , adică avem febră. Nu fără rost, anumiți medici, ne spun să nu interferim în primele 3 zile cu nimic atunci când avem febra în anumite limite, ci să lăsăm organismul să lupte deoarece este mai mult decât capabil să o facă singur. Deci, și în cazul acesta, căldura are un rol important.
 Când intervenim noi cu o sursă de căldură, de fapt obligăm cumva acea parte a corpului nostru să reacționeze, ca atunci când o face el din proprie inițiativă. Dar, ca tratamentul să aibă succes, este necesar sa insistam asupra locului si sa avem rabdare, in acest mod caldura ajunge în profunditate, aplicarea tratamentului să fie făcută în mod constant și în timp prelungit.
 Putem folosi în această terapie:
Pernuta electrica ce o poti cumpara aici
-   Un săculeţ de sare, pe care să-l încălzim ori de câte ori avem nevoie,  pentru cine deţine un cuptor cu microunde, îl poate ţine la cuptor  1 – 1,5 min pentru o tempratura optimă (din experienţă am notat că peste 2 minute există riscul să se ardă panza di care este confecţionat săculeţul), în caz contrar sarea se poate încălzi pe foc sau la cuptor şi ulterior reintrodus în saculatul de pânză.
-   Sticlă cu apă caldă - eficientă şi această metodă doar că apa se răceşte destul de repede şi suntem nevoiţi să o schimbăm.
-   Pernuţa electrică - o alternativă foarte comodă, este îndeajuns să o puneţi în priză şi să o poziţionaţi pe zona dureroasă, nu va rămâne altceva de făcut decât să va relaxaţi. Este prevăzută de un timer şi 3 nivele de temperatură, sigură şi foarte eficientă, acest dispozitiv electromedical îl puteţi achiziţiona on-line aici sau din magazinele specializate.
-   Sauna
-   Parafină încălzită


 Când nu trebuie folosită căldură ca și terapie
 Sunt și situații când nu este indicat să folosim această terapie.
 -când avem febră
 -când avem suspectul unui abces la dinți
 -când durerea este cauzată de artrită reumatoida
 -când avem probleme cu circulația
 -când persoana are probleme cu inima
 -când persoana este gravidă

În orice caz, recomand să vă sfătuiți cu propriul medic, dacă vă hotatati să urmați această terapie. E drept că, pe vremuri, bunicile nu prea aveau cu cine se sfătui, dacă nu tot cu o bunică, dar e bine să o faceți pentru a elimină orice dubiu.

Un articol oferit de INFOMIX

Dacă ți-a plăcut acest articol urmărește-mă și pe FACEBOOK

CASTANELE COMESTIBILE - UN DELICIU AL TOAMNEI PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ
De întâlniţi un castan în plimbările voastre prin pădure nu ezitaţi să-i culegeţi fructele.
În perioada octombrie - noiembrie, când toamna parfumează aerul cu mirosuri specifice perioadei , castanul  ne dăruieşte fructele sale delicioase. Pentru mult timp castanele au fost considerate “pâinea celor săraci”, fiind un produs natural bogat în nutrienţi şi uşor de conservat, acestea erau adunate pentru perioadele lungi de iarnă şi reprezentau o sursă importantă de carbohidraţi în acele zone muntoase unde populaţia nu avea acces aşa uşor la produsele oferite de câmpie. ---->CITITI MAI DEPARTENiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te si vei primi toate noutatile.

Deja vrei sa pleci ??? Aici gasesti cateva postari care au avut cele mai multe vizionari.