SOCUL UN EXCELENT REMEDIU ANTIGRIPAL



'Vaccin antigripal'  l-au numit unii, mai mult ca sigur au avut rezultate excelente in urma folosirii remediilor pe bază de soc.

In scopuri medicinale, folosim de la soc florile, fructele și scoarța, bogate in ulei volatil, tanin, mucilagii, flavonozide, amine, etilamina, vitamina C si vitaminele din complexul B, izobutilamina.  

Această compoziție conferă socului proprietăți sudorifice, laxative, diuretice, antiinflamatoare, antiseptice și antireumatice. 

Găsim în farmacii flori si fructe de soc in ceaiurile depurative, sudorifice si antireumatice. 

Fructele de soc conțin 5,5-9% zaharuri, 0,7% substanțe minerale (potasiu, calciu, magneziu), provitamina A. 

Sunt de circa două ori mai bogate în vitamina C decât lămâile și portocalele. Au o valoare energetică de 46 kcal la 100 g. 

Florile de sox fost ind renumite pentru efectul lor sudorific, sunt excelente ca remediu in gripe și răceli, tuse, bronșite și rinite. 


Infuzia din flori de soc, provocând transpirație abundentă, va scoate răceala din organism și va scădea febra, ajutând, in același timp, la eliminarea toxinelor. Se prepară din 1-2 lingurite de flori de soc infuzate in 250 ml apă clocotită. Se consumă 2-3 ceaiuri pe zi. Cercetătorii susțin că efectul antiviral al extractului de soc este unic, reușind să combată zeci de tipuri de virusuri ale gripei. 

Preventiv, in timpul epidemiilor de gripă, se fac cure de doua săptămâni, în care se iau 2-3 linguri de tinctura de soc pe zi. Dacă boala s-a instalat, se iau pe parcursul unei zile 2-4 linguri de tinctură diluată in apă, timp de 7-10 zile la rând. Gripa se va sfârși mai repede, iar simptome precum febra, dureri musculare, slăbiciune, vor fi mult diminuate. 

Infuzia din flori de soc concentrată (30-40 g fierte intr-un litru de apă) se foloseste in furunculoza (ajută la colectarea furunculului), nevralgii, sciatica, arsuri și înțepături de insecte. Continua sa citesti despre cum poti sa slabesti folosind tinctura de soc >>





r />