5 DIN CEI MAI IUȚI ARDEI DIN LUME

Carolina Reaper 


Haideți să descoperim cei mai tari 5 ardei din lume.

Îți place foarte mult picant? Ești sigur că ai încercat toate tipurile de ardei iute și mai ales pe cei mai tari? Crezi că-i poți mânca fără să începi să bei litri de lapte? 

Mai jos este clasamentul celor mai iuti ardei din lume , doar pentru adevărații veterani care iubesc capsaicina extremă , cu descrieri și sfaturi relative. Acronimul SHU indică nivelul de picante pe  scara Scoville , creat de imaginația chimistului american  Wilbur Lincoln Scoville .


INDEX

  1. Caroline Reaper
  2. Trinidad Moruga Scorpion
  3. Nava Viper
  4. Bhuth Jolokia
  5. Șapte păstăi
  1. Carolina Reaper (HP22B)  : poate ajunga nlamun maxim de 2.200.000 SHU . În 2013, a fost declarat cel mai iute ardei din lume. În prezent (2023)  inca deține recordul oficial de conținut de capsaicină . Este originar din Carolina de Sud în Rock Hill, obținut prin încrucișarea unui Naga Morich pakistanez și a unui Habanero Roșu. Fructul copt este roșu intens, are o aromă fructată și dulce, cu note de ciocolată și scorțișoară și a fost testat de mai bine de 4 ani în laboratorul Universității Winthrop obținând o medie de 1.569.300 SHU pe scara Scoville pentru fiecare fruct în parte.

  2. Scorpion din Trinidad Butch T: 1.463.700 SHU . Ardeiul este originar din America Centrală și a fost dezvoltat în Australia, este atât de iute încât trebuie manipulat cu protecțiile corespunzătoare. Fructul complet copt este roșu, de mărimea unei mingi de golf, cu o aromă de fructe.În 2012 a fost clasificat drept cel mai tare din lume, doar pentru a-și pierde locul în fața Carolina Reaper.Este folosit în principal ca bază pentru fierbinți. sosuri .

  3. Naga Viper : 1.382.118 SHU . Este deținătorul recordului mondial Guinness până în 2011 și apoi își ia locul în favoarea Trinidad Scorpion Butch.A fost creat într-o seră de fermierul Gerald Fowler de la Chilli Pepper Company din Anglia, prin încrucișarea Naga Jolokia cu alte două soiuri. de ardei iute, Naga Morich și Trinidad Scorpion. Soiul nu este stabil, prin urmare nu poate genera alte fructe, se lucrează în continuare pentru stabilizarea soiului.

  4. Bhut Jolokia : de la 855.000 la 1.041.427 SHU . Este un hibrid între Capsicum chinense și Capsicum frutescens deținător al Recordurilor Mondiale Guinness în 2007 până în 2011 pentru a-și pierde apoi locul în favoarea Viperei Naga.
    Când sunt complet coapte, fructele ajung la 5/7 cm în dimensiune, au o culoare roșie intensă și lasă în gură un gust aproape dulce, foarte fructat.
    Acest soi este nativ și cultivat în India, cunoscut și sub numele de „ardei fantomă”. Chiar daca se afla pe locul 4 nu inseamna ca nu este suficient de puternic, trebuie sa fii foarte atent deoarece valoarea capsaicinei este foarte mare!

  5. Seven Pod Douglas : de la 800.000 la 1.030.000 SHU . Este un ardei din specia Capsicum Chinense și provine din zona Chaguanas din Trinidad și Tobago și este foarte rar. Fructele complet coapte sunt ca o minge de ping pong, de o culoare rosie intens, cu un postgust intens, aproape fructat.
    7 POD înseamnă „7 FRUCTE”, datorită picantului său incredibil se spune că pentru a ajunge la el sunt necesare 7 fructe din alte soiuri, foarte foarte picante.

ULTIMILE NOUTATI DE PE BLOG




Informațiile prezentate în aceast articol sunt pur informative, nu înlocuiesc recomandările medicului de încredere personal . Dacă doriți să probați, informați-va medicul, țineți cont de recomandările sale în legătură cu aceste informații. Nu-mi asum răspunderea în eventualitatea în care cineva dorește să urmeze indicațiile de mine prezentate. Aceastea sunt doar o mărturie personală în urma consumării și culegerii de informații.