APA OXIGENATA SI CEEA CE NU STIATI INCA DESPRE EA.

Risultati immagini per apa oxigenata
Apa oxigenata sau peroxid de hidrogen are formula chimica H2O2  a fost sintetizata pentru prima data  in anul 1818 de catre Louis Jacques Thénard Se descompune in apa si oxigen.  
Peroxidul de hidrogen în zilele noastre este folosit ca dezinfectant pentru contuzii, răni și ulcere. Acesta poate fi achiziționat din farmacie sau supermarket ; concentrația sa variază, de la 3% la 6%,  în concentrații mai mari peroxidul de hidrogen trebuie să fie diluat sau folosit cu grijă, fiind coroziv și abraziv. 
Risultati immagini per apa oxigenata Caracteristica apei oxigenate , pe care o cuoastem cu toții, este fără indoială, formarea unei spume atunci când intră în contact cu tesutul unei rani : aceasta apare din cauza enzimei numită catalază care descompune compoziția apei prin eliberarea de oxigen, o parte a țesutului necrotic se desprinde și aduce impreuna cu el, la suprafața, și mizeria ce se afla in rana (cum ar pute fii pămantul, iarba și microorganisme anaerobe) , ajunsă acolo in momentul in care ne rănim . Prin urmare peroxidul de hidrogen 3% este utilizat medical pentru curățarea rănilor, inlăturarea țesuturilor moarte si ca agent de dezinfectare orală. Peroxidul stopează sangerarea capilarelor.
 În general furnizorii laboratoarelor de analize chimice indică concentrația procentuală de peroxid de hidrogen, în timp ce producătorii de substanțe de uz casnic indică "volumele". Mai jos expun o listă comparativă cu cele două măsuri de concentrație: 
 Peroxidul de hidrogen 3% corespunde 10 volume 
 Peroxidul de hidrogen 3.6% corespunde 12 volume 
 Peroxidul de hidrogen 10% corespunde 34 volume 
 Peroxid de hidrogen 30% corespunde 111 volume 
 Peroxidul de hidrogen 40% corespunde 154 volume Risultati immagini per acqua ossigenata Dacă este utilizat în asociere cu oțetul alb, testele efectuate de Institutul Politehnic Virginia au arătat că elimină toată Salmonella și E. coli din bucătăriile contaminate cu aceste bacterii. Un astfel de rezultat este superior  oricărui dezinfectant sau detergent folosit în bucătărie și nu numai.

 Dar să vedem în ce alte moduri putem folosi apa oxigenată: 
 ·         Ucide germenii din cavitatea orală, utilizată în loc de apa de gură este utilă împotriva aftelor și a  gingivitei.   
 ·         Înălbește dinții și elimină treptat tartarul (folosiți o linguriță de peroxid de hidrogen 10% diluat in jumatate de pahar de apa, se folosește in același mod ca și apă de gură normală), înainte de o a utiliza, este bine totuși să auziți opinia unui medic dentist, care va evalua starea generală a gurii și a dintiilor dumneavoastră, în orice caz folosirea zilnică nu este indicată deoarece ar putea cauza probleme.   
 ·         Dezinfectează periuța de dinți .  
 ·         Dezinfectează suprafețele mai bine decât orice alt produs, este perfectă pentru băi și bucătării .   
 ·         Elimină micozele care fac să vă miroasă picioarele : indicată o baie de picioare seara, înainte de a merge la culcare.   
Risultati immagini per acqua ossigenata ·         Ajută  vindecarea rănilor și dacă folosită de mai multe ori pe zi poate ajuta la regresia cangrenei ce a afectat pielea.   
 ·         În caz de sinuzită sau nas înfundat, se amestecă  apă distilată cu peroxid de hidrogen în concentrație 3% in procent de 1/1  , cu ajutorul unei pipete introduceți  câteva picături în nări și apoi suflați nasul   
 ·         Ajută la menținerea sănătății pielii, deoarece acesta poate fi utilizat în caz de micoză.   
 ·         Curăță hainele pătate : sânge, iarbă, vin, suc de fructe, etc.; puneți la înmuiat într-o soluție de peroxid de hidrogen 10% înainte de spălare normală (inlocuind astfel produsele costisitoare oferite de supermarketuri) .   
 ·         Elimină treptat petele de pe piele: aplicată pe pată înainte de a merge la culcare, se repetă pană la obținerea rezultatului dorit. Se poate pregati si o masca pentru ten foarte eficienta , pentru un ten curat si luminos.
  
 ·         Albește unghiile îngălbenite de la folosirea îndelungată a ojei: putina apă fierbinte cu o lingură de peroxid de hidrogen de concentrație 3%,  țineți unghiile în această soluție timp de 10 minute, apoi spălati-vă pe mâinile.   
 ·         Elimină apa din canalul auricular, doar o picătură de peroxid de hidrogen pentru a elimina efectul urechii înfundate după o baie în piscină sau la mare.   
 ·         Foarte eficientă în dezinfectarea și curățarea fructelor și legumele, se pulverizează lăsându-le câteva minute după care se clătesc cu apă curentă.   
 ·         Puteți elimina petele de pe marmură cu peroxid de hidrogen la 111 volume (atenție la ochil, mâini și alte obiecte , folosiți întotdeauna mănusi la concentrații mari!)   
 ·         În cele din urmă, modul de utilizare pe care toată lumea îl cunoaște când vine vorba de apa oxigenată ... Decolorează  părul în mod treptat, deși este mai bine să apelăm la cineva de meserie .


Surse:
http://www.salutebenessere.net/blog/acqua-ossigenata-i-mille-utilizzi-che-nessuno-conosce/
https://it.wikipedia.org/wiki/Perossido_di_idrogeno

3 comentarii:

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te si vei primi toate noutatile.

Deja vrei sa pleci ??? Aici gasesti cateva postari care au avut cele mai multe vizionari.