MERELE SI DIETA DE SLABITMERELE  -  8  MOTIVE SĂ LE CONSUMAȚI  MAI DES

Un măr are cca. 75 de calorii, este considerat fructul cu calorii negative.
Proprietăţile benefice ale merelor au fost studiate îndelung de către specialişti, care au ajuns la concluzia că acest fruct comun poate fi extrem de benefic pentru organismul nostru, fiind utilizat astăzi ca remediu natural pentru menţinerea sănătăţii sau că şi un eficient aliat în dietele de slăbit.

 Fruct cu un gust foarte plăcut, mărul, care pe lângă faptul că are o valoare simbolică elevată în conștiința noastră spirituală, famă trnasmisă atât de tradiția biblică cât și de mitologie, este unul dintre cele mai bogate din punct de vedere nutrițional.
 Aparține familiei Rosacee (malus communis melo);  este un copac ce poate atinge și 8 metri în înălțime, original di Asia , a sa apariție, documentată, se plasează în Neolitic; prezent actual în circa 2000 de varietăți. Fructul său se poate găsi în orice sezon al anului, chiar dacă maturarea lui în mod normal, se face în perioada dintre sfârșitul lunii august  până la începutul lunii octombrie.  După racoltare, fructele se pot conserva la o temperatură  între ( 0- 4) °C cu o umiditate a aerului între 85-90 %. Care este valoare nutrițională a unui măr? 

 Un măr are cca. 75 de calorii, este considerat fructul cu calorii negative, acesst lucru  înseamnă că, organismul nostru folosește mai multe calorii în procesul de digestie al mărului decât cantitatea de calorii pe care o conține fructul.  Un motiv pentru care este foarte folosit în dietele de slăbire.
 Continutul bogat în vitamine, minerale, oligoelementi, antioxidanți și fibre, în proporții optime,  face din măr, fructul ideal pentru consumul său zilnic.

Interesant si articolul : ARDEIUL IUTE SI ACELE PROPRIETATI PE CARE NU LE CUNOASTETI

 Conținutul  în 100 gr  (variază de la o varietate  la altra) :
 o Apa -87g
 o Carbohidrați -11 gr
 o Vitamina A – 54 IU
 o Vitamina C-9,5 gr
 o Vitamina E – 0,26 mg
 o Vitamina K – 6,5 mcg
 o Acid folic – 5 mcg
 o Calciu – 6 mg
 o Fosfor – 16 mg
 o Magnesiu – 6 mg
 o Sodiu – 1 mg
 o Potasiu – 107 mg
 o Fibre – 1,4 gr                                        
                                                     


  Proprietățile cele ma importante ale merelor                                                                              Reglează glicemia
 Consumul regulat al merelor ține sub control glicemia din sânge. Acest lucru se datorează mult pectnei în care sunt bogate aceste fructe. De fapt, pectină este o fibră solubila ce intervine în procesul digestiv atât la nivelul stomacului cât și la nivelul intestinului,  cea ce duce la întârzierea absorbției de zahăr la nivel intestinal, stabilizând, în acest mod, nivelul glicemic din organism.

 Reduce colesterolul 
Reducerea colesterolului este datorat tot pectinei, care în urma digestiei , reduce atât absorbția cât și producția de colesterol la nivelul intestinului.

 Restabilește flora bacteriană din intestin 
Acest fapt se datorează tot pectinei, metabolizarea acesteia favorizând proliferarea microorganismelor benefice. Un intestin care funcționează în parametri normali ajută transitul, și deci previne problemele caere se ivesc la acest nivel, cum ar fii constipația sau diareea.

 Controlează apetitul 
Tot datorită pectinei conținută în mere; deoarece leagă cu moleculele de apa formând o gelatină ce se depune pe pereții  stomacului și intestinului, contribuie la încetinirea  atât a golirii stomacului cât și a transitului intestinal.Un articol oferit de INFOMIX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te si vei primi toate noutatile.

Deja vrei sa pleci ??? Aici gasesti cateva postari care au avut cele mai multe vizionari.