UITE CE POATE FACE O LINGURITA DE MIERE AMESTECATA CU UNA DE SCORTISOARA


 Amestecul de miere și scorțișoară a fost folosit din timpuri străvechi în medicina ayurvedica. Scorțișoara este unul din condimentele cele mai antice pe care umanitatea le-a cunoscut vreodată, iar mierea a fost folosită încă din timpurile Egiptului Antic în multe din remediile diverselor probleme de sănătate. De fapt, a fost demonstrat că, combinația acestor două ingrediente au puterea de a îmbunătăți sănătate noastră. 


 Scorțișoara (Cinnamomum zeylanicum ), 
  varietatea chiamata Ceylon,  este un condiment extras din arborele cu același nume, foarte aromat, din familia Lauracee, original din Sri Lanka (chiamata Ceylon până în anul 1972)  și sud vestul Indiei; poate atinge înălțimi până la 15 metri; este mereu verde. Partea arborelui care ne interesează cel mai mult este partea internă a scoarței, și anume: din zonă tulpinii copacilor ce au cca 2 ani dar și a ramurilor mai tinere. Această scoarță, este  folosită atât pentru aroma plăcută cât și pentru proprietățile terapeutiece pe care le deține. Din scoarță se obține uleiul esențial de scorțișoare și din frunze eugenolul (substitut al uleiului de cuișoare ).  
 Scorțișoara produsă la Ceylon este cea mai renumită, calitativ cea mai bună și prin urmare cea mai scumpă. Scorțișoară produsă în Mexic sau China, este extrasă dintr-o altă varietate de arbore, Cinnamomum aromaticum (Cassia) , calitativ mai slabă, mai ieftină și evident cea mai folosită în industria alimentară. 

   
 Pentru un consum  zilnic, trebuie aleasă varietatea Ceylon, întrucât cantitatea de cumarine este scăzută cca 0.4 % , varietatea Cassia în schimb are 4% (cumarine : un grup de substanțe ce au proprietăți farmacologice dar într-un consum necontrolat sunt considerate hepatotoxice) pentru a evita probleme în urma consumului în cantități elevate.   
 Acest condiment este folosit în bucătărie în diverse rețete culinare, conferindu-le acestora o aromă exotică, dar și pentru a da un plus de aromă dulciurilor și a lichiorurilor. Pentru a-și menține aroma nealterată, scorțișoare se conservă în borcane de sticlă închise ermetic depozitate într-un loc răcoros, uscat și întunecat.  
  
 Proprietățile cele mai importante ale scorțișoarei sunt:  
 tonifiant, stimulant, antioxidant, antiparazitar, fortifică imunitatea, stimulează memoria, ajută digestia lentă, optim ajutor pentru cei ce sunt slăbiți, ce nu au apetit. 

Interesant si articolul : CUIȘOARELE ȘI PROPRIETĂȚILE LOR EXTRAORDINARE ÎN MEDICINA NATURISTA
  
 Mierea de albine, 
  mai bine zis proprietățile sale, nu sunt un secret pentru nimeni. Este cel mai puternic energizant natural cunoscut, o explozie de vitamine și minerale, printre care vitaminele A, B, C, D, K, magneziu, calciu, potasiu sau fosfor. Însă dincolo de proprietățile curative atât de bine cunoscute de noi toți, cum ar fi cele antiseptice, antioxidante, antibiotice, tonice sau de stimulare a metabolismului, mai există câteva secrete legate de consumul de miere, care ne pot fi de real folos: mierea ajută la arderea depozitelor de grăsime în timpul somnului, îmbunătățește calitatea somnului și ne ajută să ne relaxam, hrănește în mod natural pielea, ne ajută în alergiile la polen.  
    
 Armonioasa împletire a proprietăților acestor două ingrediente, face ca noul compus să fie un adevărat izvor de remedii foarte eficiente în diferite probleme de sănătate. 
  
 Boli cardiovasculare 
 Se prepară o pastă din miere și scorțișoară pudră care poate fi consumată pe pâine sau biscuiți în loc de gem sau dulceața. Acest mic dejun va reduce colesterolul  și va reduce riscul unui atac de cord.  Folosirea frecventă a acestui amestec ameliorează dispneea,  întărește mușchiul inimii  și reglează ritmul cardiac.  

  Artrită 
 Persoanele care suferă de artrită pot consumă în fiecare zi o ceașcă cu apa fierbinte la care se adaugă 2 linguri cu miere și o linguriță cu scorțișoară pudra. Dacă acest remediu este administrat frecvent poate trata și artrita cronică.  
  
 Infecția de vezică urinară 
 Pentru distrugerea germenilor din vezică urinară se amestecă 2 linguri de scorțișoară pudră cu 1 linguriță cu miere într-un pahar cu apa călduță. Acest amestec se consumă zilnic! 
  
 Răceală 
 În caz de racealase recomandă un tratament timp de 3 zile cu un amestec format dintr-o linguriță de miere călduță și 1/4 linguriță cu scorțișoară pudra. Acest amestec ajută la vindecarea tusei convulsive și ajută la decongestionarea sinusurilor și calmarea durerilor de la nivelul gâtului 
  
 Afecțiuni ale stomacului 
 Un consum regulat al acestui amestec de miere și scorțișoară ajută, de asemenea, la tratarea ulcerelor  și a acidității din stomac. O cană plină de apa caldă cu o lingură de amestec din miere și scorțișoară, preferabil 20-30 min înainte de masă. 
  
 Infecții ale vezicii 
 O cană plină de apa caldă cu o lingură de amestec din miere și scorțișoară, băut departe de mesele principale. 
  
 Eczeme ale pielii 
 Aplicând un amestec format din părți egale de miere și scorțișoară pe suprafețele afectate ajută la tratarea eczemelor, eficient acest amestec și în cazul altor probleme ale pielii.  
  
 Colesterol 
 Două linguri de miere și trei de scorțișoară amestecate cu 400 ml de apa caldă sau ceai, reduc colesterolul di sânge cu 10 procente în primele ore de tratament.  
  Sistemul imunitar 
 Consumul zilnic de miere și scorțișoară îmbunătățește sistemul imunitar și apăra organismul de bacterii și viruși.  
  
 Eliminarea depozitelor de grăsime 
 Dimineață, 30 minute înainte de micul dejun și seară înainte de culcare, o cană caldă de apa cu o linguriță de miere și  1/2 linguriță scorțișoară. Consumată în mod regulat, va ajută să slăbiți fără a schimba ceva în alimentația cotidiană. 
  
 Sursă de Energie  
 Cei ce consumă miere și scorțișoară în părți egale, sunt mai activi. Proprietățile nergetice și tonificante ajută organismul s-și revină mai repede din oboseală. 
  
 Afrodisiac natural 
 Scortisoara este considerată unul dintre cele mai bune afrodisiace naturale, atât pentru femei cât și pentru bărbați. O lingură de amestec dimineața și una seara. 
  
 Combate insomnia 
 O linguriță de amestec într-o cană de apa caldă (ceai) va ajută să aveți un somn mai lin.
   
 PREPARAREA AMESTECULUI   
 În primul rând, după ce ne decidem să consumăm în mod regulat acest amestec, alegem ingredientele de cea mai bună calitate. Mierea de albine trebuie să fie neapărat biologică, integrală iar scorțișoară trebuie să fie din varietatea Ceylon și nu Cassia, pentru motivul descris mai sus. Într-un recipient de sticlă prevăzut cu un capac cu închidere ermetică amestecăm 10 linguri de miere și 10 linguri de scorțișoară. Se conservă într-un loc răcoros sau în frigider. 
 Doza standard este de o linguriță pe zi, dimineață pe stomacul gol.  

Sursa:
http://www.viversano.net/alimentazione/mangiare-sano/le-proprieta-curative-della-cannella/
http://www.lespezie.net/abc/338-cannella-di-ceylon.htmlUn articol oferit de INFOMIX


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te si vei primi toate noutatile.

Deja vrei sa pleci ??? Aici gasesti cateva postari care au avut cele mai multe vizionari.