INTELIGENȚA ORGANISMULUI NOSTRU ȘI COMBINAȚIILE ALIMENTARE Organismul nostru este inteligent, si sunt sigură că nimeni nu poate contesta acest lucru. Nici o descoperire cât de mare a medicinei nu-l poate depăși, știe singur de ce are nevoie și nici măcar inteligența conștientă a individului nu poate intra în competiție cu el. In cea ce privește necesitățile sale, el este singurul care este foarte bine informat, si, incearcă, uneori , prin diverse metode mai mult sau mai puțin plăcute nouă, să ne facă să ințelegem ce anume să-i oferim.  
 
 Când simțim că foamea ne da târcoale, de obicei, este deja ora abituala a mesei, prânz sau cină, deja în mintea noastră se conturează ideea de ceea ce am dori să mâncăm. Organismul nostru, pe parcursul zilei, deja a făcut uz de rezervele sale și știe exact de ce ar avea nevoie pentru a rămâne în zona sa de confort, motiv pentru care ne face să ne gândim la acele alimente care să-i satisfacă nevoile. Se spune că atunci când ai poftă de ciocolată, de fapt corpul are nevoie de magneziu. Evident nu intodeauna avem posibilitatea de a avea la masă mâncarea a cărei imagine ne-a invadat creierul, din diverse motive desigur, și atunci această nevoie se posticipeaza pentru a două zi. Vi s-a întâmplat să spuneți : "de câteva zile aveam poftă de fasole verde" este un exemplu, și parcă simțiți o nemăsurată satisfacție în a o consuma. 
 Punctualizand acest lucru, am vrut să descriu cum corpul nostru este destul de inteligent ca să-și aleagă singur alimentele care satisfac necesitățile sale, în mod inconștient nouă. 


Sigur te intereseaza si :
ALIMENTAŢIA ESTE CHEIA STĂRII NOASTRE DE SĂNĂTATE 
ACEL LAPTE FERMENTAT CE FACE MINUNI ORGANISMULUI NOSTRU


 
 Când ajungem la ora mesei, acasă, la cineva sau într-un local, vedem, mirosim sau pur și simplu suntem informați de ceea ce va urma să avem pe masă. Indiferent de mâncarea care va urma să o mâncăm, aparatul digestiv deja începe să lucreza, adică deja își reglează aciditatea sucurilor gastrice în funcție de alimentele ce urmează să le îngerăm, și asta deoarece creierul trimite informațiile de care dispune. Dacă predomină proteinele mediul din stomac va fi mai acid, de exemplu. Se întâmplă să diversificam la masă, și atunci cum reacționează? Evident vom avea dificultate în a digera.

Despre combinațiile alimentare au vorbit mulți autori, este de altfel materie de studiu în facultatea de medicină, dar primul în absolut, care a și pus bazele Igienismului, a fost  Doctorul Herbert Macgolfin Shelton. Igienismul reprezintă de fapt o lista de reguli, mai mult sau mai puțin cunoscute de public, ce ar trebui urmate in momentul in care pregătim și consumăm alimentele.
 În lucrările sale a insistat mult pe corecta combinație a alimentelor, în așa fel încât să nu se creeze nici o condiție favorabilă problemelor de sănătate. Mai mult, el a fost cel care a pus bazele însănătoșirii prin abstinența totală la mâncare, o metodă folosită și acum in cercurile igieniste. Clinicile sale, erau oaze de relax, au ospitat mii de pacienți, iar mărturiile lor documentate pot fi citite în diverse volume.

 Dar să vedem în ce constă această combinație a alimentelor, care de fapt este dictată de regulile după care funcționează organismul nostru si cele ale chimiei deopotrivă. 
Stim ca alimentele se impart in trei grupe mari :
  • proteine
  • carbohidrati
  • grasimi
Din grupul proteinelor fac parte: carnea de orice tip, ouale, lactatele, fructele uscate, legumele, cerealele (cu o concentratie mai mica) .
Carbohidratii includ: cerealele, fructele si orice alta sursa de zaharuri.
Iar grasimile includ: grasimile animale si uleiurile vegetate.

Proteinele, indiferent de sursa lor, au nevoie de un mediu acid pentru a digera, în schimb carbohidrații au nevoie de un mediu alcalin. Deci, una din regulile de bază este acea de a nu le combina, cel puțin nu in proportie de 1/1,  regula 1/3  de obicei nu dă probleme. 

Combinarea corectă a alimentelor reprezintă o abordare înțeleaptă a felului în care mănânci, pentru că alimentele care necesită medii digestive diferite nu ar trebui combinate, si asta în ideea unei bune funcționări a tractului digestiv. 

 În urmtorul post voi expune intr-un tabel toate combinatiile in mod  detaliat.  


Un articol oferit de InfoMix
Dacă ți-a plăcut acest articol urmărește-mă și pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te si vei primi toate noutatile.

Deja vrei sa pleci ??? Aici gasesti cateva postari care au avut cele mai multe vizionari.