Ce cantitate dintr-un aliment bogat în proteine trebuie să consum ca să-mi acopăr necesarul proteic pe parcursul unei zile?
Cantitatea necesară unui adult ce nu face efort fizic deosebit sau sport de întreţinere sau performanţă, este de 0,8 gr/kg , ceea ce înseamnă că o persoană ce cântăreşte 80 kg necesarul său zilnic este de doar 64 gr proteine . Această cantitate se dublează sau chiar se triplează în cazul tinerilor şi copiilor ce se află în perioada de creştere şi a persoanelor ce fac o muncă ce necesită un efort fizic deosebit, sau , a celor ce fac sport de întreţinere sau performanţă.
Proteinele le găsim atât în alimente de origine animală cât şi în cele de origine vegetală. Studiind tabelul de mai jos vom observa cum cantitatea de proteine variază de la un aliment la altul.
MAI MULTE DESPRE PROTEINE ACCESATI AICI
*Cantitatile prezente in tabel sunt aproximative, acest lucru fiind influentat de catre calitate, provenienta, preparare.
*Cantitatile prezente in tabel sunt aproximative, acest lucru fiind influentat de catre calitate, provenienta, preparare.
Cantitatea necesară unui adult ce nu face efort fizic deosebit sau sport de întreţinere sau performanţă, este de 0,8 gr/kg , ceea ce înseamnă că o persoană ce cântăreşte 80 kg necesarul său zilnic este de doar 64 gr proteine . Această cantitate se dublează sau chiar se triplează în cazul tinerilor şi copiilor ce se află în perioada de creştere şi a persoanelor ce fac o muncă ce necesită un efort fizic deosebit, sau , a celor ce fac sport de întreţinere sau performanţă.
Proteinele le găsim atât în alimente de origine animală cât şi în cele de origine vegetală. Studiind tabelul de mai jos vom observa cum cantitatea de proteine variază de la un aliment la altul.
MAI MULTE DESPRE PROTEINE ACCESATI AICI
Tabel cu continutul de proteine in ordine alfabetica
Aliment - cantitatea de proteine in gr /
100 gr aliment
|
Aliment - cantitatea de proteine in gr /
100 gr aliment
|
||
Albus
|
10,9
|
Lapte vaca gras
|
3,1
|
Alune de padure
|
13,8
|
Limba
vita
|
17,1
|
Anghinare
|
3
|
Linte
|
25
|
Arahide prajite
|
17
|
Mascarpone
|
7,6
|
Avocado
|
4,4
|
Malai
|
3,7
|
Bob
|
27,2
|
Mazare
|
7
|
Branza proaspata cca.
|
22
|
Migdale
|
22
|
Mozzarella
|
20
|
||
Calamar
|
12,6
|
Naut
|
21,8
|
Carnati porc cca.
|
13,5
|
Nuci
|
11,5
|
Carne Cal
|
21,5
|
Orez
|
7
|
Carne Curcan pulpa
|
21
|
Orz
|
10,4
|
Carne Curcan piept
|
22
|
Oul intreg
|
12
|
Carne Gasca
|
15,8
|
Paine
alba
|
3,2
|
Carne Iepure
|
21,1
|
Paine integrala
|
7,2
|
Carne Miel
|
20
|
Papaia
|
3
|
Carne Porc
|
18,7
|
Parizer cca.
|
13,3
|
Carne Prepelita
|
25
|
Parmigiano
|
36
|
Carne Pui piept
|
22,5
|
Peste Chefal
|
15,8
|
Carne Pui pulpa
|
17,9
|
Peste
Peste Dorada
|
20
|
Carne Rata
|
21,5
|
Peste Pastrav
|
14,7
|
Carne Vita
|
20,7
|
Peste
spada
|
20
|
Carne Vitel
|
18,8
|
Peste Scrumbie
|
17
|
Cartofi
|
2,1
|
Peste
Merluciu
|
17
|
Cascaval cca.
|
22
|
Peste Sepie
|
14
|
Castane
|
3,2
|
Peste
Sardina
|
20,8
|
Ciuperci cultivate
|
3,7
|
Peste Somon
|
20
|
Conopida
|
3,2
|
Peste
Ton
|
21,5
|
Crap
|
19
|
Somon afumat
|
25
|
Emmental
|
28,5
|
Ton
la conserva
|
22,8
|
Faina tip ‘0’
|
11,5
|
Scoici
|
11,7
|
Fasole
|
26
|
Seminte
pin
|
31,9
|
Fasole verde
|
2,1
|
Soia
|
37
|
Fistic
|
18
|
Smantana
|
2,3
|
Galbenus ou
|
16
|
Spanac
|
7
|
Gorgonzola
|
19,4
|
Sparanghel
|
3,6
|
Hamburgher cca.
|
12,7
|
Varza de Bruxel
|
4,2
|
Iaurt slab
|
5
|
||
Iaurt gras
|
3,4
|
||
Lapte de capra
|
3,9
|
||
Lapte de oaie
|
5,3
|
||
Lapte de vaca degresat
|
3,5
|
Tabel cu valoarea* conținutului de proteine ordonată crescător
Aliment - cantitatea de proteine in gr / 100 gr
aliment
|
Aliment -
cantitatea de proteine in gr / 100 gr aliment
| ||
Cartofi
|
2,1
|
Galbenus ou
|
16
|
Fasole verde
|
2,1
|
Arahide prajite
|
17
|
Smantana
|
2,3
|
Peste Scrumbie
|
17
|
Anghinare
|
3
|
Peste
Merluciu
|
17
|
Papaia
|
3
|
Limba vita
|
17,1
|
Lapte vaca gras
|
3,1
|
Carne
Pui pulpa
|
17,9
|
Castane
|
3,2
|
Fistic
|
18
|
Conopida
|
3,2
|
Carne
Porc
|
18,7
|
Paine alba
|
3,2
|
Carne Vitel
|
18,8
|
Iaurt gras
|
3,4
|
Crap
|
19
|
Lapte de vaca deg.
|
3,5
|
Gorgonzola
|
19,4
|
Sparanghel
|
3,6
|
Carne
Miel
|
20
|
Ciuperci cultivate
|
3,7
|
Mozzarella
|
20
|
Malai
|
3,7
|
Peste
Peste Dorada
|
20
|
Lapte de capra
|
3,9
|
Peste spada
|
20
|
Varza de Bruxel
|
4,2
|
Peste
Somon
|
20
|
Avocado
|
4,4
|
Carne Vita
|
20,7
|
Iaurt slab
|
5
|
Peste
Sardina
|
20,8
|
Lapte de oaie
|
5,3
|
Carne Curcan pulpa
|
21
|
Mazare
|
7
|
Carne
Iepure
|
21,1
|
Orez
|
7
|
Carne Cal
|
21,5
|
Spanac
|
7
|
Carne
Rata
|
21,5
|
Paine integrala
|
7,2
|
Peste Ton
|
21,5
|
Mascarpone
|
7,6
|
Naut
|
21,8
|
Orz
|
10,4
|
Branza proaspata cca.
|
22
|
Albus
|
10,9
|
Carne
Curcan piept
|
22
|
Faina tip ‘0’
|
11,5
|
Cascaval cca.
|
22
|
Nuci
|
11,5
|
Migdale
|
22
|
Scoici
|
11,7
|
Carne Pui piept
|
22,5
|
Oul intreg
|
12
|
Ton
la conserva
|
22,8
|
Calamar
|
12,6
|
Carne Prepelita
|
25
|
Hamburgher cca.
|
12,7
|
Linte
|
25
|
Parizer cca.
|
13,3
|
Somon afumat
|
25
|
Carnati porc cca.
|
13,5
|
Canepa
seminte
|
25
|
Alune de padure
|
13,8
|
Fasole
|
26
|
Peste Sepie
|
14
|
Bob
|
27,2
|
Peste Pastrav
|
14,7
|
Emmental
|
28,5
|
Carne Gasca
|
15,8
|
Seminte
pin
|
31,9
|
Peste Chefal
|
15,8
|
Parmigiano
|
36
|
Soia
|
37
| ||
ULTIMELE NOUTĂȚII DE PE BLOG
Comentarii
Trimiteți un comentariu