IATĂ PLANTELE CELE MAI EFICIENTE ÎN PURIFICAREA ŞI OXIGENAREA AERULUI DIN CASĂ



A avea plante în casă îţi dă senzaţia plăcută de a fi constant în legătură cu natura, pe de altă parte culoare verde care umple spaţiile din casă, cunoscută în cromoterapie ca fiind culoarea care ajută la însănătoşire, ne da un plus de relax.
După cum bine ştim, plantele ne furnizează oxigenul din aer, deci un plus de oxigen în casă nu poate să ne facă decât bine. Însă  plantele, unele în particular, sunt în gradul de a purifica aerul de anumite substanţe şi de sporii ciupercilor care provoacă mucegai, influenţând în mod pozitiv sănătatea noastră.
În urma unor studii făcute de NASA s-a ajuns la concluzia că anumite plante sunt mai eficiente decât altele în a menţine aerul mai curat. Acestea curăţă aerul chiar şi de praf, solvenţi, formaldeide.  NASA  a făcut o listă de 18 plante ce se găsesc în mod abitual în case, specificând funcţiile fiecăreia şi dacă este sau nu adapta în prezenţa câinilor sau pisicilor, recomandând utilizarea lor în nr de 3-4 într-un spaţiu de 80m².
Este foarte util să ţinem  măcar una  în dormitor, unde avem nevoie de oxigen pe parcursul nopţii, în special pe perioada mai rece când ferestrele le ţinem închise.

Edera
TOPUL CELOR MAI EFICIENTE PLANTE CARE PURIFICĂ AERUL ŞI OXIGENEAZĂ ŞI PE TIMPUL NOPŢII.

1.Edera (Hedera elix): este considerată de fapt o buruiană, deoarece creşte spontan în natură pe trunchiurile copacilor, dar este o plantă ce nu ar trebui să lipsească dintr-o casă. Este foarte eficientă, în 6 ore curăţă 58% aerul  de particele şi 60 % din substanţele prezenete (benzene,  formaldeide, tricloroetilene, xylene e toulene). Este toxică pentru câini şi pisici, deci atenţie să nu ajungă la ea.
Voalul miresei

2.Liliac verde, Liliac de iarbă  sau Voalul- miresei (Chlorophytum comosum): optim în eliminarea monoxidului de carbon, formaldeide e stirene. Este o plantă care este în gradul să facă fotosinteza şi în condiţii de puţină lumina. Este deajuns o plantă la 200 m². Nu este toxică pentru animale.

Crinul pacii
3.Crinul păcii (Spathiphyllum ‘Mauna Loa’): Elimină toate substanţele ca şi edera, în plus elimină şi amoniacul. De ţinut departe de animale, întrucât toxică .





4.Aloe vera: Este ideală pentru a mări cantitatea de oxigen din aer într-un ambient închis, absoarbe în mod eficient bioxidul de carbon, monoxidul de carbon şi formaldeida. Gelul ce-l putem obţine din frunze are calităţi extraordinare ce poate fi folosit în diverse situaţii, deci un motiv in plus de a o considera. Nu este toxică pentru animale.
Limba soacrei

5.Limba soacrei (SansevieriaTrifasciata ‘Laurentii’): este cea mai indicată pentru dormitor deoarece produce oxigen şi pe timpul nopţii, ideală pentru colţurile puţin iluminate, capabilă de fontosinteza la foarte puţină lumină.,
Ficus

6.Ficus (Ficus elastică): Este foarte eficientă  în a curăţa aerul de formaldeida. O plantă ce stă foarte bine şi în colţurile cu puţină lumina. Nu este nevoie să o ţinem departe de câini şi pisici.








Un articol oferit de InfoMix
Dacă ți-a plăcut acest articol urmărește-mă și pe FACEBOOK


PINUL - UN ALIAT DE LUAT IN SERIOS IN CAZUL TUSEI SI CATARULUI LA COPII SI LA ADULTI - Proprietăţile medicinale ale acestui conifer  sunt foarte valoroase în special pentru tratamentul tulburărilor şi bolile tractului respirator. Extractul  obţinut din conuri, muguri şi frunze este un excelent balsam, anti-inflamator şi expectorant, este  utilizat cu succes în cazul răcelii, gripei şi bronşitei.


CLORURA DE MAGNEZIU - SAREA CARE FACE MINUNI -
La urmatoarea intrebarea a jurnalistului,
-MgCl2 se pare că este eficientă în multe boli, cum de medici nu îi cunosc utilizările?
 Medicul intervievat raspunde in felul urmator: 
“Deoarece, terapia cu clorură de magneziu nu este studiată în universitate şi nu este ilustrată în nici unul din textele de terapii medicale. Cu apariţia antibioticelor şi a vaccinărilor, această terapie, ce deja a avut multe obstacole în trecut, după cum am avut modul să vedem, este practic dispărută (sau mai bine zis a fost definitiv eliminată). 
  Masti de protectie la un pret mic

Comentarii

Trimiteți un comentariu