7 SFATURI PENTRU UN BRONZ DE INVIDIAT

Odată cu venirea sezonului de vară, toți, cu mic cu mare, adorăm ideea de a merge la mare. Și este de înțeles acest lucru, în primul rând deoarece organismul nostru, instinctiv, își cere porția lui de soare, rezervele sale de vitamina D fiind pe sfârșite după o lunga perioadă de iarnă,  dar și pentru că, de ce nu, dorința de o vacanță pe litoral este mare.
Expunerea la soare, dacă nu sunt respectate acele câteva reguli, poate fi periculoasă. Eritemele, arsurile, insolațiile sunt câteva din efectele negative pe care le poate procura o expunere la soare necontrolată.
  1. Regula de aur este de a nu ne expune între orele 12,00 și 16,00;
  2. Prima expunere din sezon trebuie să dureze maxim 20’’ , ulterior mărind timpul de expunere, astfel vom acomoda pielea la razele soarelui, primele băi de soare indicat în orele mai puțin fierbințile adică până în ora 11,00 sau dupa ora 17,00;
  3. Pentru un bronz perfect este absolut necesar să urmăm o dietă speciala, o cură în adevăratul sens al cuvântului, ce conține legume si fructe bogate în betacaroten si licopen (morcovi, brocoli, fasole verde, roșii, spanac, caise, piersici) sau , in alternativă ne putem folosi de preparate speciale în capsule pe baza de seleniu, betacaroten, vitamina E si C .
  4. Cremele cu protecție împotriva razelor UVA/UVB ar trebuie să fie prezente în necesarul pentru plajă. În primele zile se folosește o protecție mai ridicată, urmând să o scădem treptat, ținând cont și de confortul nostru.
  5. Protejarea ochilor și a capului este obligatorie, deci nu uitați de pălărie si de ochelarii de soare, care nu sunt numai niște accesorii vestimentare pentru a fi in pas cu moda.
  6. O atenție deosebită în această perioadă, dar mai ales în zilele în care mergem la plajă, trebuie să fie îndreptată înspre consumul de apă. MULTA, MULTA , MULTA APĂ in acest mod menținem si pielea într-o stare de optimă hidratare.
  7. Cremele ‘after sun’ sunt si ele foarte importante,  ajută pielea să se mențină hidratată și să-și revină după stresul expunerii la razele soarelui.PEPENELE - PROTAGONISTUL NR. 1 AL VERII IN DIETELE DE SLĂBIT - Nu se ştie  perioada exactă de când a fost cultivat prima dată, dar avem cea mai veche documentaţie a unei producţii de pepeni  în câteva hieroglife de pe mormintele din Egiptul antic de acum 5000 de ani ..... Ipocaloric şi diuretic, pepenele se îmbină excelent cu dietele de slăbit estive, ajutând pierderea kilogramelor în plus într-un timp record. CITITI MAI DEPARTE AICI

Un articol oferit de InfoMix
Dacă ți-a plăcut acest articol urmărește-mă și pe FACEBOOK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te si vei primi toate noutatile.

Deja vrei sa pleci ??? Aici gasesti cateva postari care au avut cele mai multe vizionari.