PROBLEMELE LA STOMAC POT FI CAUZATE DE HELICOBACTER PYLORI




Problemele la stomac sunt printre primele probleme mai importante care apar în viaţă. Acestea apar, de cele mai multe ori, în urma unei alimentaţii greşite, care dusă la extrem poate da probleme serioase, dar pot fi cauzate şi de bacteria Helicobacter Pylori. 

Helicobacter Pylori este bacteria ce-şi găseşte mediul ideal în mucoasa stomacului nostru creând diverse probleme la nivelul stomacului precum gastrita, ulcerul sau chiar cancerul. Studii efectuate de-a lungul timpului ne arată că una din două persoane cu vârstă între 30 - 50 de ani este purtătoarea acestei bacterii  iar posibilitatea de a o transmite la alte persoane este foarte mare. Helicobacter pylori este prezentă atât în salivă cât şi în fecale. Aşa cum este şi logic, cunoscând acest lucru, strada cea mai directă este prin salivă, calea oral-orale,  neexluzand  în nici un caz cealaltă variantă fecal-orală. De fapt, neigienizarea mâinilor după ce persoană infectată a fost la baie, face că aceasta să devină o sursă importantă de helicobacter pylori pentru cei ce vin în contact cu ea.
 Infecţia cu această bacterie nu prezintă nici un simptom, cea ce face ca transmisia să fie şi mai uşoară. Problemele apar după o anumită perioada de timp, când colonizarea mucoasei gastrice este foarte mare.   Peste 20% dintre persoanele infectate cu H. Pylori pot prezintă manifestări clinice specifice pentru gastrită sau ulcer gastric/duodenal (arsuri retrosternale, durere în etajul abdominal superior, greaţă, respiraţie urât mirositoare, balonare, etc).

S-a demonstrat că în procent de  peste 90% dintre ulcerele duodenale, 70% dintre ulcerele gastrice sunt Helicobacter  Pylori - pozitive şi doar 1% dintre persoanele infectate dezvoltă cancer gastric sau limfom MALT.

sursa : http://www.clinica-anima.ro/index.php?component=2&module=article&pag=&content=66

Dacă ți-a plăcut acest articol urmărește-mă și pe FACEBOOK




CEAPA  între beneficii, istorie şi curiozităţi - Ceapa în perioada Evului Mediu  a fost folosită şi ca  formă de plată (de exemplu se putea  plăti chiria) şi era considerată un optim cadou. În această perioadă a fost utilizată pe scară largă şi  în scopuri terapeutice:  împotriva muscaturilor de şarpe,  pentru a calma durerile de cap,  împotriva pierderii părului sau ca remediu pentru infertilitate (remediu folosit chiar şi la animale).
În Roma antică, gladiatorii o foloseau ca unguent pentru a întări muşchii inaintea luptelor.
Chiar dacă originile cepei se pierd în negura vremii, locul ei în cultura alimentară a omenirii rămâne acelaşi. Şi astăzi este larg folosită în toate colţurile pământului şi nu este cămară care să nu o depoziteze pentru lungile perioade de iarnă.
------->   CITESTE MAI DEPARTE 

Comentarii