Despre Sparanghel se spun multe, și v-am vorbit și eu într-un articol dedicat special acestei plante, ce-l puteți citi aici. Sparanghelul are un gust fantastic şi o grămadă de efecte benefice asupra organismului nostru, ceea ce face din el un ingredient extraordinar in rețetele culinare. Astazi vă propun o rețetă foarte simplă în care l-am folosit .
Ingredientele sunt:
500gr sparanghel
În primul rând se curăță sparanghelul, se elimină partea lemnoasă pe care o punem la fiert într-o oală cu apă și sare.
Mix de orez integral și negru pentru 4 porții
Ulei de măsline, parmezan, pătrunjel, sare, piper, toate după gust.
Ulei de măsline, parmezan, pătrunjel, sare, piper, toate după gust.
În primul rând se curăță sparanghelul, se elimină partea lemnoasă pe care o punem la fiert într-o oală cu apă și sare.
Partea mai frageda a sparanghelului o tăiem bucățele și o aruncăm într-o tigaie în care am pus deja uleiul de măsline.
Orezul, in funcție de timpul de fiert, se adaugă in apa in care am fiert circa 15 minute partea lemnoasa a sparanghelului. Când este aproape fiert adăugăm sparanghelul călit, parmezanul răzuit, piperul, pătrunjelul și potrivim de sare. Se amestecă ușor și se stinge focul. Se servește cald fără a-l combina cu altceva.