TURMERIC, GHIMBIR ȘI LAPTE DE NUCĂ DE COCOS UN VALID REMEDIU PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ


Știați că amestecând turmeric, ghimbir și laptele de la o nucă de cocos puteți obține un remediu natural excelent pentru bunăstarea corpului vostru? 


Beneficiile pentru sănătate ale acestei băuturi derivă din proprietățile benefice ale ingredientelor sale.
Turmericul este o sursă de multe beneficii pentru organismul nostru, inclusiv:
  • Ameliorează durerea artritei, fiind un excelent antiinflamator. Consumul curcuminei, substanța care ne interesează cel mai mult, are o acțiune antiinflamatoare cel puțin la fel de intensă ca și diclofenacul, medicamentul cel mai utilizat în ameliorarea durerilor de oase. 
  • Acesta ajută la detoxifierea ficatului prin îmbunătățirea funcției hepatice și, de asemenea, optimizează fluxul de bilă


  • Crește circulația sângelui și diluează sângele -Vindecă și calmează tractul digestiv și, de asemenea, ajută la prevenirea ulcerelor datorită proprietăților sale antiseptice. -Reduce durerea și febra asociate bolii.
  • Pe de altă parte, laptele de nucă de cocos conține o cantitate foarte bună de grăsimi sănătoase și oferă efecte antimicrobiene care pot preveni condițiile digestive sau gastrice ale bacteriilor.

Pentru a îmbunătăți biodisponibilitatea și absorbția curcuminei, ingredientul principal al turmericului, adăugăm putin piper negru în amestecul nostru.
Mierea este bogată în aminoacizi, enzime, minerale și vitamine , ajută în procesul de digestie și calmează iritațiile sistemului digestiv.
  
Dar să vedem împreună cum se pregătește acest remediu natural pe bază de turmeric, ghimbir și laptele de la o nucă de cocos.


 ingrediente:

 2 cani de lapte de nuca de cocos

 1 linguriță de turmeric

 1 bucățică de rădăcină proaspătă de ghimbir feliată sau 1 linguriță de ghimbir pudră

 ¼ linguriță piper negru măcinat

 1 lingură de miere organică

 Mod de preparare:

 Adăugați toate ingredientele, cu excepția mierii într-un bol și amestecați-le pe toate. 
Se toarnă amestecul într-o cratiță și se încălzește până ajunge la punctul de fierbere.
Reduceți focul și fierbeți timp de cinci minute.  La final, după ce lăsați să se mai răcească, adaugati mierea; se bea cât este încă fierbinte.  Ideal ar fi să consumați această băutură chiar înainte de a merge la culcare.
 




ULTIMILE NOUTATI DE PE BLOG




Informațiile prezentate în aceast articol sunt pur informative, nu înlocuiesc recomandările medicului de încredere personal . Dacă doriți să probați, informați-va medicul, țineți cont de recomandările sale în legătură cu aceste informații. Nu-mi asum răspunderea în eventualitatea în care cineva dorește să urmeze indicațiile de mine prezentate. Aceastea sunt doar o mărturie personală în urma consumării și culegerii de informații.

Comentarii