DIETA RECOMANDATA ÎN CAZ DE ACIDITATE LA STOMAC




 



Când aciditatea te deranjează din ce în ce mai mult, înainte să ajungi la doctor încearcă sa schimbi ceva în modul în care te hrănești.  Din păcate trăim un prezent încărcat cu multă activitate și probleme de rezolvat, motiv pentru care de cele mai multe ori apare stresul cotidian unul din motivele pentru care se declanșează aceasta problemă de aciditate a stomacului. Alte cauze sunt mesele neregulate și consumul in graba a mâncării. 

Arsuri, aerofagie, greață, halitoză sunt simptomele principale; și factorii de caracter  emoțional și stare anxioasă nu sunt singurii care determina aceasta problemă a stomacului caracterizat de multe ori și cu reflux gastroesofagian, putem mentiona in acest caz și multe mese pe zii, alimente greu de digerat, medicamente sau câteva pahare în plus.

 Dieta ce elimina aciditatea stomacului pe care o recomandăm aici se concentrează în primul rând pe simplitatea mâncării și a gătitului. E necesar ca alimentele sa fie consumate crude, fierte sau gătite la aburi, mesele trebuie să fie lejere dar frecvente iar alimentele alese sa facă parte din categoria celor ușor digerabile. O regulă bună este să mănânci încet, mestecând mâncarea pentru o lungă perioadă de timp: nu uitați că primul pas al unei bune digestii începe chiar în gură.






 Printre alimentele care s-au dovedit a fi utile în ameliorarea simptomelor gastritei se numără: morcovii, cartofii, ghimbirul, ovăzul, bananele, fenicul, pepenele galben, varza, brocoli, conopida, țelina, pătrunjelul, orezul și pastele simple la care se adaugă doar un fir de ulei de măsline, dacă sunt din făină integrală este și mai bine. O dietă bogată în fibre este perfectă: ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătățește sănătatea și eficiența sistemului digestiv. Deci da cerealelor integrale, tărâțelor, fulgilor de ovăz. Chiar și consumul de aloe și mucilagiu (alge, de exemplu) ar ameliora arsurule enervante. Alimentele proteice ​​trebuie preparate light; degresate bine, fără a folosi condimente picante, vin sau lămâie în timpul gătitului.

 De asemenea, sunt utile ceaiurile de plante pentru stomac care ajută la calmarea afecțiunilor precum gastrită, digestie dificilă, aciditate și arsură. 

De evitat felurile de mâncare uscate combinate prea mult, care conțin atât proteine cât și carbohidrați împreună și forțează stomacul să dubleze activitatea; evitați în același timp alimentele prăjite și gătitul prelungit și greu.

 În esență, dieta anti-aciditate trebuie să reduca si să elimine toate acele alimente care rămân în stomac pentru o lungă perioadă de timp, inclusiv brânzeturi , cârnați, ciocolată, în timp ce trebuie să fie bogată în alimente care sunt ușor de digerat. Uneori, chiar și pâinea proaspătă poate fi cauza acidității. De-asemenea trebuie să evitați băuturile carbogazoase, vinul alb, băuturile spirtoase, sucul de roșii sau citrice, ceaiul, cafeaua sau ciocolata, care accentuează simptomele gastritei. În schimb e necesar să consumați multă apă și ceaiuri din plante pe bază de anghinare, păpădie, chimen, nalbă și fenicul 

Atenție: menta, laptele și bicarbonatul sunt adesea considerate remedii eficiente la domiciliu, dar tamponează pe loc, riscând să înrăutățească situația. Dacă nu trece, este bine să mergeți la medicul dumneavoastră pentru a înțelege pe deplin ce se întâmplă cu stomacul dumneavoastră.





ULTIMELE NOUTATI DE PE BLOG


Dacă ți-a plăcut acest articol urmărește-mă și pe FACEBOOK




Comentarii