Cum recunoaştem castanele comestibile ?
Cum recunoastem castanele comestibile? |
Coacerea castanelor se poate face in mai multe modalitati, de obicei cum prefera fiecare. Indiferent daca avem o vatra, un foc la gratar, focul de la aragaz sau la cuptor , gustul ramane nealterat.
Cel ma simplu se frig direct pe foc într-o tigaie prevăzută cu găuri, după ce le-am crestat una câte una. Crestarea trebuie sa fie facuta destul de adanc pe parte mai bombata in asa fel incat sa se vada miezul.
În cazul în care o castană nu este crestată aceasta exploadeaza în adevăratul sens al cuvântului.
Se ţin pe foc până sunt rumenite pe toate părţile sau până coaja se desprinde uşor de pe miez. Odată coapte se consumă calde sau reci, simple, fără a le combina cu altceva.
Au un gust delicat şi dulce, datorat conţinutului mare în carbohidraţi.
Castanele se pot coace si la cuptor si in acest caz se cresteaza pe partea mai bombata in asa fel incat sa se vada miezul. Se tin la cuptor intre 25-30 minute sau pana sunt coapte bine, adica coaja se desprinde de pe miez.
Mie personal imi plac coapte direct pe foc, tu cum le preferi?
Informațiile prezentate în aceast articol sunt pur informative, nu înlocuiesc recomandările medicului de încredere personal . Dacă doriți să probați, informați-va medicul, țineți cont de recomandările sale în legătură cu aceste informații. Nu-mi asum răspunderea în eventualitatea în care cineva dorește să urmeze indicațiile de mine prezentate. Aceastea sunt doar o mărturie personală în urma consumării și culegerii de informații.
Comentarii
Trimiteți un comentariu