CLORURA DE MAGNEZIU - SAREA CARE FACE MINUNI


Câteodată organismul nostru își pierde echilibrul și se îmbolnăvește aparent fără o cauză anume. Pare că, în spatele fiecărei boli, cauza stă într-o inflamare. Descoperă cum o substanță, de care nu prea se vorbește, ne poate ajuta în cazuri diverse și diferite între ele – Clorura de Magneziu – MgCl2 – Sare Nigari-




 Ce este clorura de magneziu ?  

Nu știu prin ce conjunctură am cunoscut această sare, nu-mi mai aduc aminte, era prin anii 2009, o perioadă de căutări și incercări pentru mine. Evident, cum este și normal, după o atentă culegere de date și informații, am cumpărat-o în farmacie și am probat efectele consumării clorurii de magneziu. In farmacie am aflat că este foarte utilizată de cei care practică sport în perioada caldă a anului, pentru reintegrarea magneziului  pierdut prin transpirație. La varstă de 35 de ani, pe atunci, nu aveam nici o problemă importantă de sănătate. Efectele consumului au fost evidente dupa o saptamana cca. Am devenit mai activă, plina de energie, mai relaxată in general,  balonările abdominale s-au atenuat.  


 După această încercare, am recomandat-o tatălui meu, care la rândul său a observat, în urma consumului dupa cca 3 săptămani, diverse efecte destul de evidente:  i s-au atenuat problemele digestive la nivel de stomac, tensiunea în limite, dureri de cap mult mai rare, și în general o revigorare a tonusului de viată, în special; cu mai multă energie în viată de zii cu zii; după această testare, și el a recomandat-o altora și altora.

  Unde se găseste in natura
   Sarea Nigari sau clorura de magneziu se găseste în cantităti mari in apa de mare; de exemplu : Marea Mediterană conține 7.5 gr/ litru . 
  Sarea de mare integrală conține cantităti mari de clorura de magneziu, în formă coloidală, motiv pentru care este foarte recomandată utilizarea acesteia în bucătărie. 
  Pentru noi este mai comod să o găsim în farmacie, iar costul său este irizoriu: 33 gr  (doza uzuala ptr 1,5l de apă) la cca 6,5lei.

  Interesant si articolul : APA OXIGENATA SI CEEA CE NU STIATI INCA DESPRE EA  

Dar la ce este bună această sare și cum influentează procesele din organismul nostru?

 In primul rând să analizăm puțin acest element :  Magneziul.  
Magneziul este unul dintre mineralele cu care pământul  este cel mai bogat, cca 2,3 % din scoarța terestră. Este un mineral esențial pentru menținerea echilibrelor biochimice ale corpului și, implicit, a sănătății întregului organism. Din cele 18 minerale, ce corpul nostru folosește pentru o bună funcționare a întregului său sistem, magneziul este cel  mai important. Aproximativ 60% din magneziu se găseste la nivelul oaselor restul fiind stocat la nivelul țesuturilor și organelor. Din ce în ce mai multă atenție este dată acestui mineral deoarece în urma cercetărilor recente s-a demonstrat importanța magneziului în funcționarea optimă a aparatului cardiovascular, a rinichilor și a mușchilor. 



În natură el nu se găsește în statul său pur ci mereu combinat cu alte elemente chimice, cum ar fi carbonul, oxigenul, sulful, siliciul, clorul. Cele mai cunoscute combinații în farmacologie sunt: oxidul de magneziu ce este folosit ca antiacid pentru cei ce au aciditate la stomac, hidroxidul de magneziu ce este un laxativ, sulfatul de magneziu, numit și sare engleză, este un laxativ foarte eficient si clorura de magneziu  cea pe care o tratăm noi aici.  
 Necesarul zilnic de Mg al organismului adult de cca 70 kg este în jur de 400mg/zi, este o cantitate importantă care în general , din dieta plină de preparate , semipreparate și fast-food nu o putem asimila.
 
NECESAR ZILNIC DE MAGNEZIU
Varsta
(ani)
Barbati
(mg/zi)
Femei
(mg/zi)
Gravide
(mg/zi)
Alaptare
(mg/zi)
1-3
80
80
-
-
4-8
130
130
-
-
9-13
240
240
-
-
14-18
410
360
400
360
19-30
400
310
350
310
31+
420
320
360
320


Rolul magneziului în organism
   • Magneziul este implicat în producerea de energie și în menținerea echilibrelor metabolice, fiind cunoscut faptul că acesta participă în organism la peste 300 de reacții biochimice pe post de catalizator;
 • Participă la sinteza proteinelor și a acizilor nucleici;
 • Magneziul joacă un rol extrem de important în relaxarea musculară, fiind astfel un mineral esențial pentru sportivii de performanță. De asemenea, magneziul este implicat în prevenirea crampelor și a spasmelor musculare;
 • La nivel celular, magneziul este responsabil pentru funcționarea corectă a pompelor de sodiu și potasiu, influențând astfel în mod pozitiv influxurile electrice din organism;
 • Studii recente în domeniul cardiologiei au demonstrat că magneziul este un mineral extrem de important pentru menținerea sănătății mușchiului cardiac;  
 •Pe lângă contribuția adusă funcției cardiace, magneziul joacă un rol important și în reducerea tensiunii arteriale prin diminuarea constricției și a spasmului vascular și nu în ultimul rând protejează vasele prin scăderea colesterolului din sânge, împiedicând formarea plăcilor de aterom;




 •Este un mineral necesar pentru sinteza și secreția parathormonului (hormon implicat în homeostazia calciului și a fosforului cu menținerea în limite normale a raportului dintre aceștia);
 • Magneziul este esențial pentru un sistem nervos sănătos și pentru reducerea impactului negativ al stresului zilnic asupra acestuia;
 •Atenuează simptomele supărătoare ale sindromului premenstrual.


CLORURA DE MAGNEZIU - MgCl2

Din căutările mele, am ajuns la concluzia că această sare este mult mai folositore după 40 de ani, adică, din momentul în care apar primele probleme mai importante de sănătate. Acest lucru în final este relativ, deoarce am găsit recomandări ale consumului sau şi la copii, în probleme de răceală, dureri în gât, febră, boli ale copilăriei şi în general pentru orice tip de problemă; şi veţi vedea că ajută la orice această sare, atât la copii, la adulţii şi mai ales la vârstnici, aceştia ultimii ar trebui să o consume în loc de cafeaua de dimineață pe stomacul gol.

Dar să privim mai deaproape aeastă sare
Clorură de Magneziu este un compus anorganic ce are formula chimică MgCl2, este solubil în apă.

Am încercat să înţeleg motivul pentru care această sare este văzută ca şi remediu natural util în curarea diverselor probleme de sănătate. Am găsit răspunsul într-un interviu făcut Doctorului italian Raul Vergini ce ne vorbeşte despre această substanţă:

--“ Doctore, se pare că populaţia mai civilizată suferă de o lipsa de magneziu, care ar pute fi cauza?
“În 99% de cazuri motivul este insuficientă asimilare prin alimentaţie. Acest lucru este un rezultat al faptului că se tinde a nu se consuma alimente bogate în magneziu ( cum ar fi nucile, migdalele, fasolea, cerealele integrale ) ; a se consuma făină sau sare rafinată, reducând astfel din acelea care în trecut erau principalele două surse fundamentale de magneziu: pâinea şi sarea.
Ṣi în fine, cultura intensivă şi folosirea îngrăşămintelor chimice au redus cantitativ magneziul din teren, drept urmare şi din produsele terenurilor respective, din care cauza legumele şi fructele de astăzi sunt numai în imagine aceleaşi cu cele de acum 50 sau 80 de ani în urmă.”

--Clorură de magneziu este foarte eficientă şi în uzul ei extern: de exemplu în dezinfectarea rănilor. Care este diferenţa între un dezinfectant normal şi soluţia de clorură de amgneziu?
“Folosirea externă a fost prima utilizare de către Delbet a cloruri de magneziu la începutul anilor 900. El a propus o soluṭie de 1,2% pentru a spăla şi medica rănile. Cu sarea cristalizată de astăzi soluţia devine 1,65% (cca 65 gr la un litru de apă fiartă). Această soluţie nu omoară ţesuturile cum fac anumite soluţii antiseptice, în schimb măreşte activitatea globulelor albe. Deci nu este un dezinfectant, în adevăratul sens al cuvintui, pentru că nu omoară bacteriile prezente, dar pur şi simplu stimulează apărarea în zonele traumatizate facilitând cicatrizarea.”

--Aţi putea să ne povestiţi , în două cuvinte, experienţele doctorului Delbet în utilizarea clorurii de magneziu în tratarea bolilor mai importante, cum ar fi difteria ? Ṣi mai ales, răspunsul incredibil al Consiliului Academiei Medicilor când profesorul Delbet a propus terapia pe bazӑ de magneziu pentru a trata această maladie?
“În anul 1932 Doct.Neveu a folosit în cazul difteriei o soluţie de clorură de magneziu cu scopul de a reduce riscul alergic provocat de serul antidifteric ce l-ar fi folosit asupra unui pacient (si asta pentru ca Delbet a demonstrat in precedenta că soluţia putea să reducă din alergii). Cânda  două zii fetiţă căreia îi administrase această soluţia, deci înainte de a-i administra serul antidifteric, s-a întors la el, a constatat cu stupoare că pacienta s-a însănătoşit complet. După acest caz a tratat alţi 5 pacienţi în lunile care au urmat şi toţi se însănătoşiseră . În anii care au urmat alţi 60 tratează cu succes fără a utiliza serul antidifteric. După aceste cazuri, publică într-o revista medicală rezultatele de el obţinute şi câţiva din colegii lui probează şi confirmă metoda lui cu rezultate foarte bune.
In 1943 Neveu îşi da seama că pe lângă difterie se poate trata şi poliomelita, o altă boală ce făcea ravagii în acea perioada. Atunci încearcă să uficializeze această metodă, prezentând-o Academiei de Medicină prin Delbet , ce era membru. Dar, Academia refuză ca Delbet sa facӑ comunicarea în numele lui Neveu, întrucât nu era membru, atunci Delbet o face în numele sau, însă cu mii de scuze îi vine negată acţiunea. Cert este, că după un timp, Delbet reuşeşte să le prezinte metoda, dar nu va fi niciodată publicată şi răspândită de către Academie. După protestele sale, Academia răspunde că un nou tratament împotriva difteriei ar fi împiedicat vaccinările, a căror răspândire era în interesul lor .”




--MgCl2 se pare că este eficientă în multe boli, cum de medicii nu îi cunosc utilizările? 
 “Deoarece terapia cu clorură de magneziu nu este studiată în universitate şi nu este ilustrată în nici unul din textele de terapii medicale. Cu apariţia antibioticelor şi a vaccinurilor, această terapie, ce deja a avut multe obstacole în trecut după cum am avut modul să vedem, este practic dispărută (sau mai bine zis a fost definitiv eliminată). Se preconiza în mod naiv că antibioticele şi vaccinele ar fi tot ceea ce ne trebuia pentru a debela bolile infective (de abia după multe decenii ne-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar aşa simple). Ṣi din alt punct de vedere, clorura de magneziu este o substanţă naturală, deci nu are nevoie de un brevet, ca rezultat, companile farmaceutice nu s-ar gândi niciodată să investească milioane de euro în a face cercetări pe o substanţă din care nu ar putea să obţină vreun avantaj economic.

Este puţin trist şi destinul vitaminelor, câteva dintre ele care chiar ar fi avut mare potenţial preventiv şi terapeutic, nu au fost studiate, experimentate sau propagandate mai mult dacat trebuie tocmai pentru acelaşi motiv.”


In anul 1915 prof. Pierre Delbet (medic chirurg la Paris) comunica colegilor săi rezultatele experimentelor sale care aveau ca scop găsirea unei substanţe ce ar putea mări protecţia organismul în faţă agresiunilor bacterice şi virale şi care în acelaşi timp să întărească sistemul imunitar.

Această substanţă , MgCl2- clorură de magneziu, Delbet o prepara sub formă unei soluţii de apă. Delbet şi echipa sa au folosit-o cu succes în: inflamările de la nivelul gâtului, astm şi maladii alergice, răceli, bronhopneumonie, intoxicaţii alimentare, gastroeneterita, abcese şi furuncoli, febra, oreon.
Delbet s-a concentrat şi în studiul raportului între Mg şi cancer; după multe experienţe clinice, ne lasă moştenire confirmarea că magneziul are o acţiune preventivă în ceea ce priveşte formarea tumorilor.
Pe de altă parte, afirmaţiile sale vin să fie confirmate de studii geologice ce au stabilit existenţa relaţiei între cantitatea mică de magneziu din terenul unei anumite zone şi numărul de cazuri de cancer individuate în rândul populaţiei din zona respectivă.
Despre consumul MgCl2 - sunt mulţi cei care au vorbit de-a lungul timpului despre obţinerea unor rezultate neaşteptate chiar şi cazuri în care s-au evitat operaţii inevitabile.
Doctori precum Delbet, Neveu, Martin du Theil, au obţinut rezultate pozitive în prevenirea îngroşării prostatei o dată cu vârstă înaintată, “mărind asimilarea de Mg” , scrie Delbet, “ se poate opri evoluţia ipertrofiei prostatice, chiar de multe ori da înapoi de la un stadiu avansat cu o continuă asimilare a clorurii de magneziu.”
şi Părintele Beno J. Schorr raportează numeroase cazuri de îmbunătăţirea condiţiei prostatei în urmă consumării de clorură de magneziu : “Un bătrân nu reuşea să urineze, o zi înainte de operaţia ce ar fi trebuit să o facă, i s-au administrat două doze de 3 grame de Clorură de Magneziu; începe imediat o ameliorare ... după trei săptămâni este vindecat fără operaţie. “




Iata câteva din bolile tratate cu succes folosind Clorura de Magneziu:
epilepsie, distrofie, scleroză, poliomielită, tumori, astm , bronșită cronică, bronhopulmonita, enfizema pulmonară, gripă ,  răgușeală, afecțiuni ale aparatului  gastrointestinale, boli cervicali, tensiuni neuro musculare, artrită, siatica, dureri musculare, calcificări, osteoporoză, depresie, ansie,  dureri de cap, febra, orticarie, tetan (chiar și în stadiul când pacientul este deja rigid), mușcături de viperă (a se spăla și rana), rabia, oreon, scarlatină, rubeola, pojar, alte boli ale copilăriei.

 Nu exista boala care sa nu poata fi tratata cu Clorura de Magneziu, deoarece aceasta actioneaza asupra intestinului , si deci actioneaza direct asupra mucoasei intestinale inflamate, ajutand restabilirea Ph-lui intestinal , de la acid la alcalin; acest lucru ne demonstreaza cum totate bolile pornesc de la o inflamare a aparatului GASTRO INTESTINAL.  

Trebuie să ne amintim că orice alterare ale anzimelor, a florei microbiene, a Ph –lui digestiv și cel al mucoase intestinale, influențează sănătatea noastră, nu numai la nivel intestinal dar și departe de acesta, în orice parte a organismului. 

Clorura de Magneziu are puterea de a stimula sistemul imunitar. Stimularea sistemului imunitar este baza mecanismelor fiziologice naturale de apărare împotriva bolilor.

Scopul principal este acela de a obține un tonus imunitar foarte puternic, în așa fel încât să realizăm o apărare generală  în orice moment, indiferent de anotimp sau vârstӑ. Importanța Magneziului a fost pentru prea mult timp subevaluată.  


Administrarea Clorurii de Magneziu – MgCl2 –
Pentru un consum continuu, recomandat după varsta de 40 de ani, pentru cei ce vor să prevină problemele ce se instaurează în mod normal cu înaintarea în vârstă; se administrează dimineaţa pe stomacul gol imediat ce v-aţi trezit 125ml ( cam jumătate de pahar) de soluţie de concentatie 2%. în funcţie de sarea folosită : uscată, sunt 20 gr la 1 litru de apă normală, sau cristalizată 25 gr la un litru de apă normală .

Pentru tratament în cazuri mai grave se poate lua o doza de 125 ml o dată la 6 ore in concentrația mai sus indicata.
Apa preferabil fiartă şi răcită, dacă nu, apa plată este ok.

Se administrează întodeauna înainte de masă cu măcar 30 min, şi niciodată după masă, fiind o sare interacţionează cu acidul gastric neutralizându-l încetinind astfel digestia sau chiar oprind-o.

Nu are nici un fel de contraindicaţii; are doar un gust sălciu, amărui.
Recomad să o combinati pentru a-i masca gustul, mai ales in cazul copiilor, cu puțin suc proaspăt de lămâie sau portocală sau doza de 125 ml  combinată cu un pahar de apa carbogazoasă și consumată imediat.

La copii poate fii utilizată fără nici o problemă .
Copiii peste:   5 ani 125 ml la 6 ore
4 ani 100 ml  la 6 ore
3 ani 80 ml  la 6 ore
2 ani 60 ml  la 6 ore
1 an 60 ml  la 6 ore

Eu am consumat în mod preventiv timp de cca 6 luni în anul 2009, după care în fiecare an am consumat  pe o perioadă de cca 1 – 2 luni, în perioada de iarnă. Copiilor mei le dau în cazul în care au febră sau inflamație în gât. Cantitățile folosite de mine sunt aproximative din comoditate, asta deoarece clorura de magneziu nu are contraindicații și chiar dacă din greșeală luați mai mult decât necesar nu se întâmplă nimic, evident asta nu și in cazul in care concentrația este cu mult, dar exagerat de mult, majoră de cea indicata.

Mulțumesc pentru atenția acordată, sper din tot sufletul să vă fie de folos. 



SURSE:



Informațiile prezentate în aceast articol sunt pur informative, nu înlocuiesc recomandările medicului de încredere personal . Dacă doriți să probați, informați-va medicul, țineți cont de recomandările sale în legătură cu aceste informații. Nu-mi asum răspunderea în eventualitatea în care cineva dorește să urmeze indicațiile de mine prezentate. Aceastea sunt doar o mărturie personală în urma consumării și culegerii de informații.




Uleiul de palmier - este sau nu nociv pentru sănătatea noastra ?
 Dar uleiul de palmier de unde vine?  Care este istoria lui? Este într-adevăr cancerigen?  De ce este rău pentru sănătate și ce prejudiciu creează?  În ce alimente se găsește?  Și,  mai presus de toate, de ce este unul dintre uleiurile cele mai utilizate în industria alimentară?----->CITITI MAI DEPARTE

ARDEIUL IUTE SI ACELE PROPRIETATI ALE SALE PE CARE NU LE CUNOASTEAI

Pe lângă faptul că poate opri un atac de cord în 30 de secunde, ardeiul iute mai are multe alte beneficii. Cercetătorii care studiază ardeiul iute, spun că ar mai putea avea multe alte beneficii  ce nu au fost inca gasite si altele care nu au fost inca explicate.----->CITITI MAI DEPARTE






ULTIMILE NOUTATI DE PE BLOG


Dacă ți-a plăcut acest articol urmărește-mă și pe FACEBOOK





stile infomix-->