Stilul nostru de viață accelerat, de multe ori, nu ne permite să alegem cea mai bună mâncare și acest lucru ne expune la deficiențe de vitamine și minerale foarte importante, cum ar fi fierul, vitamina C, vitamina B9 și vitamina B12
Aceste deficiențe sunt responsabile de instalarea anemiei ce ne provoacă stările de oboseală, paloarea pielii, palpitații și respirație îngreunată. Pentru a rezolva aceste deficiențe este esențial să ne concentrăm asupra alimentelor care acoperă nevoile noastre de bază. Iată, așadar, cele mai bune tipuri de fructe pentru combaterea anemiei.
Anemia este o tulburare definită printr-o scădere a nivelului de hemoglobină, care poate fi diagnosticată printr-o analiză a sângelui. Vorbim despre anemie, când nivelurile sunt mai mici de 12 g / dl la femei și 13 g / dl la bărbați.
Fructe pentru combaterea anemiei: pe care să le alegi?
Când vorbim despre anemie, ne gândim imediat la fier, dar nu intodeauna deficienta de fier duce la anemie de urmarit sunt si anumite vitamine, in special vitaminele B9 și B12 care o influențează . Acește vitamine sunt esențiale pentru sinteza hemoglobinei, o proteină mică care dă sângelui culoarea roșie și permite transportul oxigenului către celulele corpului nostru.
Aceasta este o deficiență care afectează cel mai adesea femeile în vârsta fertilă sau in perioada sarcinii. Anemia este cea mai frecventa consecinta ca efect a deficitului nutrițional din lume, chiar și în țările asa numite „dezvoltate”, si aici deoarece tendinta nutritionala aleasa de catre populatii elimina deseori consumul produselor naturale, proaspete .
Semnele care permit diagnosticul sunt diverse:
- slăbiciune
- căderea părului
- unghii fragile
- răni în colțurile buzelor
- oboseală
- tulburări de concentrare
Pentru a evita această problemă, se recomandă de obicei consumul de carne roșie, un aliment important în ceea ce privește fierul.
În cazul în care nu vrem să mâncăm carne, iată cele mai bune 8 tipuri de fructe pentru combaterea anemiei:
1) Cireș
Acest fruct are numeroase beneficii pentru organism. Este bogat în vitamina C și fier. În plus, oferă și vitamine B1, B6 și A, precum și minerale precum fier, magneziu, potasiu și fosfor, minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului.
Putem consuma acest fruct sub formă de suc sau crud, sa-l adaugăm în salate de fructe sau in rețetele noastre de prăjituri. Un alt avantaj important al consumului de cireșe este capacitatea nutritorilor pe care-i conține de a reduce stresul și oboseala.
2) Prune
Prunele sunt foarte apreciate de cei care suferă de deficit de fier. Beneficiile consumului de prune este dat de continutul mare de fier, in plus, ajută la prevenirea constipației și inflamației, dar, atenție la cantități.
Putem consuma prune uscate sau crude, în sucuri sau salate, de preferință dimineața, în timpul micului dejun, pentru a profita de beneficiile sale pe stomacul gol.
3) Citrice
Citricele sunt o sursă de vitamina C prin excelență, dar trebuie să ținem cont de faptul că aceste fructe trebuie combinate cu altele pentru o mai bună absorbție a fierului.
Ideal este să le consumăm intre mese sau de dimineta pe stomacul gol pentru a profita de toate vitaminele lor.
4) Mere și Pere
O combinație care oferă avantaje pure. Ce zici de a începe ziua cu un smoothie din aceste două fructe populare? Vitamine, minerale, energie, aromă ... Cel mai bun mic dejun pentru a crește nivelul de hemoglobină.
5) coacăz negru
Acest fruct este consumat rar proaspăt, dar mai degrabă sub formă de suc, are un conținut ridicat de fier, care va fi mai bine absorbit datorită cantităților mari de vitamina C. Un imbatabil 2 in 1!
6) Kiwi
Este fructul cu cea mai mare concentrație de micronutrienți (vitamina C, provitamina A, vitaminele B, calciu și fier). Contine de 2 ori mai multa vitamina C decât o portocala! Încă o dată, combinația vitamine și fier din acest fruct este cea mai buna alegere pentru persoanele care suferă de anemie.
7) Rodie
Rodia este benefică pentru toate bolile care au legătură cu sângele, cum ar fi deficiența de fier . Este de preferat să o consumăm proaspăta; poate fi adăugata la toate retetele de salate.
Sucul de rodie este o băutură răcoritoare, bogată în fier. De asemenea, ajută la combaterea depresiei și este un aliment excelent pe care să îl adăugați la dieta dvs. zilnică.
8) Curmale
Au numeroase beneficii pentru sănătate și participă la buna funcționare a organismului ajutând la prevenirea bolilor. Consumul regulat de curmale ne consolidează sistemul imunitar, fiind o sursă excelentă de energie.
Sunt benefice pentru cei care suferă de anemie, deoarece în 100 g găsim 0,90 g de fier, adică 11% din contribuția zilnică recomandată.
Un experiment științific realizat la Universitatea din Iordania a arătat că o dietă bogată în curmale cu o lună înainte de naștere ajută la ameliorarea durerii și la reducerea sângerărilor.
O salată de fructe care include doua, trei sau toate aceste fructe este o contribuție foarte bogată în vitamina C și fier, precum și alte vitamine și antioxidanți necesari. Nu uitați să le includeți în dieta dumneavoastră zilnica.
Citește și:
ULTIMILE NOUTATI DE PE BLOG
Informațiile prezentate în aceast articol sunt pur informative, nu înlocuiesc recomandările medicului de încredere personal . Dacă doriți să probați, informați-va medicul, țineți cont de recomandările sale în legătură cu aceste informații. Nu-mi asum răspunderea în eventualitatea în care cineva dorește să urmeze indicațiile de mine prezentate. Aceastea sunt doar o mărturie personală în urma consumării și culegerii de informații.
Comentarii
Trimiteți un comentariu